15. mai 2011

Sunne amerikanske pannekaker - Enkelt og godt!

Sunne amerikanske pannekaker er kjempe lett og kjempe godt!
Ungene elsket slike ferdigpakker man fikk kjøpt med amerikanske pannekaker hvor man kun tilsatt til melk og rørte om. Men de var jo så fulle av sukker, hvitt mel og ulumskheter at man fikk fnatt av å lese innholdsfortegnelsen. Jeg er glad i slike pannekaker selv, men er jo på slankekur om dagen og da er ikke akkurat slike ting noe å rope hurra for.

Her om dagen fikk jeg så innmari lyst på pannekaker og vridde hjernen min litt selv og fant på en egen variant av de usunne pancakes;)

Monica's Sunne Pannekaker


Ingredienser:
1 dl sammalt rug (fin)
1 dl sammlat hvete (fin)
1 dl siktet hvetemel
3,5 dl ekstra lettmelk
3-4 egg avhengig om det er store eller små egg.
2 ts bakepulver
1 ss sukker eller bytt ut med splenda
1/2 ts salt
1 ss rapsolje

Bland alt det tørre i en bolle og sett dette til side. Finn frem en ny bolle og visp egg, olje og melk sammen. Hell det våte over i den tørre bollen og rør lett til det er en jevn røre.

Jevn og fin røre, klar til steking :)

Stek pannekakene i en tørr teflonpanne eller en panne med litt smør. Du skal steke pannekakene til det kommer en tørr kant ytterst og noen bobler på pannekakene. Da snur du dem og gir de en rask runde på side nummer to. På denne siden går det fort, så pass på. Pannekakene stekes på middels varme.

Slik ser de ut rett før du skal snu dem. Mannen ville ha sine stekt med smør, for han liker den salte smaken.

Slik ser de ut når de er ferdig. Mine stekt uten smør med like godt resultat :)
Pannekakene kan serveres med syltetøy, rørte bær, lønnesirup eller med annet du finner fristende :)

Bon appetite!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du vil legge igjen noen ord hos meg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...